Kulttuuriyhteistyö innosti yleisöä Särkijärvellä

Särkijärven Rauhalan kylätalon seinät pullistelivat väentungoksessa, kun alun toistasataa musiikin ja runojen ystävää täytti talon kaikki istuma- ja seisomapaikat helatorstain aaton kulttuuri-illassa.

Puolankalaisen musiikinopettaja Hanna Kiviniemen kuorovierailuideasta Särkijärvelle syntynyt Tuuli tyyntyy, aalto keinuu –kulttuuritapahtuma innosti tapahtuman yleisöä.

Illan avasi ja juonsi kyläyhdistyksen puheenjohtaja Hannele Nykänen. Puolangan kansalaisopiston lasten ryhmä valloitti yleisön heti kärkeen reippaalla ja rytmikkäällä esiintymisellään. Yleisön palkitsi esiintyjät raikuvin aplodein.

Kylällä ikänsä asunut Toivo Perttunen valotti Särkijärven historiaa, johon olennaisesti kuuluu läheinen yhteiselo naapuripitäjän kanssa. Hän vertasi Puolangan ja Särkijärven tiiviitä yhteyksiä Torniojokilaakson poikkinainti -perinteeseen. Samoin ovat särkijärviset ja puolankalaiset hakeneet emäntiä ja isäntiä taloihinsa pitäjän rajan kahtapuolta.

Särkijärveläiset Irene Mäkäräinen ja Jenna Väisänen antoivat omat panoksensa illan ohjelmaan.

Jenna Väisäsen puhdassointinen laulu herkisti mielet. Hänen ohjelmistonsa polveili Isänmaan laulusta äitienpäivätunnelmiin ja lopuksi kiitokseen. Ohjelmistovalinta ja esitys saivat yleisöltä varauksettoman kiitoksen ja suosionosoitukset. Jennaa säesti pianolla kylän pitkäaikainen opettaja Vuokko Hanhela.

Irene Mäkäräinen on perehtynyt syvällisesti Isa Aspin henkilöhistoriaan ja runoihin. Isa Aspin elämä oli lyhyt. Siihen liittyivät olennaisesti Puolanka ja Särkijärven Kurimo.  Vaikuttava runoesitys koostui teoksista Jäähelmien unelma, Pistos, Kesä sekä Ilta ja toivo. Irene Mäkäräisen runovalinnat toivat hyvin esille Isa Aspin monipuolisuuden runoilijana ja hänen rakkautensa luontoon.

Ilta huipentui Puolangan kansalaisopiston Van! –kuoron esitykseen. Kuoroa johti musiikinopettaja Hanna Kivinimi, säestäjinä pianolla Maarit Seppänen ja harmonikalla Tero Kähkönen.

Ohjelmisto oli koottu kuorolaisten omista toiveista. Hanna Kiviniemen oma toivekappale Haluan löytää uuden laulun –herkisti mielet ja antoi luvan odottaa monipuolista esitystä. Näin kävikin. Koko ohjelmisto antoi hyvän kuvan kuorolaisten taidoista, halusta oppia laulamaan yhdessä ja noudattamaan ohjaajansa loihtimia pienimpiäkin kuorolaulun nyansseja. Mielenkiintoiset sovitukset ja huumorinpilkahdukset ilahduttivat yleisöä. Opettaja Hanna Kiviniemi sai kuoron hyvään vireeseen. Talven kestänyt harjoittelu palkittiin esityksen onnistumisella.

Sekä Särkijärven kyläyhdistys että runsas yleisö kiittelivät illan esiintyjiä ja tapahtuman onnistuneita järjestelyjä. Yhteisesti todettiin, että pienistä ideoista saattaa syntyä merkittävä tapahtuma, kun ohjelmisto on monipuolinen, ohjaajat ja esiintyjät ovat paneutuneet ohjelmistoonsa ja löytyy talkooväkeä järjestelyjä varten. Merkittävän panoksen antoivat tilaisuutta tukeneet yritykset, jotka mahdollistivat tapahtuman taloudellisen onnistumisen.

Kuva 1: Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Hannele Nykänen ja sihteeri Eija Niemelä kukittavat esiintyjät kauniisti pakatuilla orvokeilla


Kuva 2: Rauhala täyttyi yleisöstä. Arviolta yli 100 musiikin ja runon ystävää saapui nauttimaan tilaisuuden ohjelmasta

Kaarina Daavittila

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.