Särkijärven kyläkirjan suunnittelu 30.1.2020

Hei, Särkijärven kylästä on suunnitteilla kyläkirja!

Kylältämme uupuu kirja, johon on tallennettu Särkijärven kylän historiaa ja elämän eri vaiheita. Voit vaikuttaa osaltasi suunnitteilla olevan kirjan sisältöön osallistumalla suunnittelupalaveriin toisten kyläläisten kanssa. Kirjoitetaan Särkijärven historia yksien kansien sisään!

Rauhalassa järjestetään torstaina 30.1.2020 klo 12 Särkijärven kyläkirjan ensimmäinen suunnittelupalaveri. Paikalla on mm. Utajärven kulttuurisihteeri Tarja Vimpari.

Palaverissa on kahvitarjoilu.
Olette kaikki lämpimästi tervetulleita, kysy naapurisikin mukaan!

Tallennettu kategorioihin Uutiset | Jätä kommentti

Kauneimmat Joululaulut Särkijärvellä

Kauneimmat Joululaulut 2019 järjestetään Rauhalassa perjantaina 13.12.

Klo 18 on tarjolla joulupuuro ja klo 18.30 aloitetaan joululaulut.
Illan aikana arvotaan joulukinkku, arvan hinta on 5€. Arpajaistuotto menee lähetystyön hyväksi. Kinkku toimitetaan voittajalle myöhemmin sovittuna ajankohtana.

Tervetuloa!

Tallennettu kategorioihin Uutiset | Jätä kommentti

Särkijärven hiihtokilpailut 2019

Jo perinteeksi muodostuneita Särkijärven hiihtokilpailuja ei pidetä ollenkaan tänä keväänä Rauhalan viemäriongelmien vuoksi.

Tallennettu kategorioihin Uutiset | Kommentit pois päältä artikkelissa Särkijärven hiihtokilpailut 2019

Kulttuuriyhteistyö innosti yleisöä Särkijärvellä

Särkijärven Rauhalan kylätalon seinät pullistelivat väentungoksessa, kun alun toistasataa musiikin ja runojen ystävää täytti talon kaikki istuma- ja seisomapaikat helatorstain aaton kulttuuri-illassa.

Puolankalaisen musiikinopettaja Hanna Kiviniemen kuorovierailuideasta Särkijärvelle syntynyt Tuuli tyyntyy, aalto keinuu –kulttuuritapahtuma innosti tapahtuman yleisöä.

Illan avasi ja juonsi kyläyhdistyksen puheenjohtaja Hannele Nykänen. Puolangan kansalaisopiston lasten ryhmä valloitti yleisön heti kärkeen reippaalla ja rytmikkäällä esiintymisellään. Yleisön palkitsi esiintyjät raikuvin aplodein.

Kylällä ikänsä asunut Toivo Perttunen valotti Särkijärven historiaa, johon olennaisesti kuuluu läheinen yhteiselo naapuripitäjän kanssa. Hän vertasi Puolangan ja Särkijärven tiiviitä yhteyksiä Torniojokilaakson poikkinainti -perinteeseen. Samoin ovat särkijärviset ja puolankalaiset hakeneet emäntiä ja isäntiä taloihinsa pitäjän rajan kahtapuolta.

Särkijärveläiset Irene Mäkäräinen ja Jenna Väisänen antoivat omat panoksensa illan ohjelmaan.

Jenna Väisäsen puhdassointinen laulu herkisti mielet. Hänen ohjelmistonsa polveili Isänmaan laulusta äitienpäivätunnelmiin ja lopuksi kiitokseen. Ohjelmistovalinta ja esitys saivat yleisöltä varauksettoman kiitoksen ja suosionosoitukset. Jennaa säesti pianolla kylän pitkäaikainen opettaja Vuokko Hanhela.

Irene Mäkäräinen on perehtynyt syvällisesti Isa Aspin henkilöhistoriaan ja runoihin. Isa Aspin elämä oli lyhyt. Siihen liittyivät olennaisesti Puolanka ja Särkijärven Kurimo.  Vaikuttava runoesitys koostui teoksista Jäähelmien unelma, Pistos, Kesä sekä Ilta ja toivo. Irene Mäkäräisen runovalinnat toivat hyvin esille Isa Aspin monipuolisuuden runoilijana ja hänen rakkautensa luontoon.

Ilta huipentui Puolangan kansalaisopiston Van! –kuoron esitykseen. Kuoroa johti musiikinopettaja Hanna Kivinimi, säestäjinä pianolla Maarit Seppänen ja harmonikalla Tero Kähkönen.

Ohjelmisto oli koottu kuorolaisten omista toiveista. Hanna Kiviniemen oma toivekappale Haluan löytää uuden laulun –herkisti mielet ja antoi luvan odottaa monipuolista esitystä. Näin kävikin. Koko ohjelmisto antoi hyvän kuvan kuorolaisten taidoista, halusta oppia laulamaan yhdessä ja noudattamaan ohjaajansa loihtimia pienimpiäkin kuorolaulun nyansseja. Mielenkiintoiset sovitukset ja huumorinpilkahdukset ilahduttivat yleisöä. Opettaja Hanna Kiviniemi sai kuoron hyvään vireeseen. Talven kestänyt harjoittelu palkittiin esityksen onnistumisella.

Sekä Särkijärven kyläyhdistys että runsas yleisö kiittelivät illan esiintyjiä ja tapahtuman onnistuneita järjestelyjä. Yhteisesti todettiin, että pienistä ideoista saattaa syntyä merkittävä tapahtuma, kun ohjelmisto on monipuolinen, ohjaajat ja esiintyjät ovat paneutuneet ohjelmistoonsa ja löytyy talkooväkeä järjestelyjä varten. Merkittävän panoksen antoivat tilaisuutta tukeneet yritykset, jotka mahdollistivat tapahtuman taloudellisen onnistumisen.

Kuva 1: Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Hannele Nykänen ja sihteeri Eija Niemelä kukittavat esiintyjät kauniisti pakatuilla orvokeilla


Kuva 2: Rauhala täyttyi yleisöstä. Arviolta yli 100 musiikin ja runon ystävää saapui nauttimaan tilaisuuden ohjelmasta

Kaarina Daavittila

Tallennettu kategorioihin Uutiset | Kommentit pois päältä artikkelissa Kulttuuriyhteistyö innosti yleisöä Särkijärvellä

Runon ja sävelen ilta 9.5.2018

Tallennettu kategorioihin Uutiset | Kommentit pois päältä artikkelissa Runon ja sävelen ilta 9.5.2018

KYLÄSEURA TIEDOTTAA

KYLÄSEURAN YLEISESSÄ KOKOUKSESSA PÄÄTETTIIN:

Kyläseuran puheenjohtajaksi valittiin Hannele Nykänen

Varapuheenjohtajaksi Jukka Jurva

Sihteerinä jatkaa Eija Niemelä

Kyläseuran tulevat tapahtumat erillisessä ilmoituksessa.

Risto Juntunen kiittää menneestä reilusta viidestä vuodesta ja toivottaa onnea ja menestystä tulevaisuuteen. Kylätalolla tavataan, kiitos.

Risto

 

 

Tallennettu kategorioihin Uutiset | Kommentit pois päältä artikkelissa KYLÄSEURA TIEDOTTAA

EHTOOLLIS JUMALANPALVELU 01.04.2018 KLO 13.00 KYLÄTALOLLA

SÄRKIJÄRVEN KYLÄTALOLLA (RAUHALA) PIDETÄÄN PÄÄSIÄISEN EHTOOLLISJUMALANPALVELU 01.04.2018 klo 13.00

SAARNAA ROVASTI HEIKKI NISSINEN

JUMALANPALVELUKSEN JÄLKEEN KAHVITARJOILU (Kyläseura järjestää)

Kaikki tervetuloa sankoin joukoin SÄRKIJÄRVELLE

Särkijärven kyläseura ry

Tallennettu kategorioihin Uutiset | Kommentit pois päältä artikkelissa EHTOOLLIS JUMALANPALVELU 01.04.2018 KLO 13.00 KYLÄTALOLLA

Kyläseuran yleinen kokous 17.03.2018 klo 13.00

Särkijärven kyläseura ry n yleinen kokous pidetään kylätalolla 17.03.2018 klo 13.00

Käsitellään sääntömääräiset asiat

Risto

pj

Tallennettu kategorioihin Uutiset | Kommentit pois päältä artikkelissa Kyläseuran yleinen kokous 17.03.2018 klo 13.00

Särkijärven kyläseuran tulevat tapahtumat

2018 tulevien tapahtumien ilmoitus. Ohjelmat päivitetään myöhemmin

 

31.03.2018 Talvitapahtuma, ohjelmassa hiihtokilpailut, arvontaa, kahvia/pullaa jne. Tapahtuma alkaa klo 11.00

 

Kesätapahtuma 07.07.2018, ohjelmassa perinteinen ympärijuoksu ja paljon muuta mukavaa. Tapahtuma alkaa klo 10.00 ja juoksut klo 11.00

 

Yhteinen retki 04.08.2018 (paikka ilmoitetaan myöhemmin, päivän reissu) ja osallistua saa koko valtakunnan alueelta ja mukaan pääsee 55kpl ensi ilmoittautuneita.

Tähän otetaan ehdotuksia paikasta vastaan ja päätetään sitten yhteisesti.

Risto

pj

Tallennettu kategorioihin Uutiset | Kommentit pois päältä artikkelissa Särkijärven kyläseuran tulevat tapahtumat

HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE

SÄRKIJÄRVEN KYLÄSEURA TOIVOTTAA KAIKILLE HYVÄÄ JOULUA

JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2018.

Kyläseura on kuluvan vuoden aikana saanut kylätalon lämpötapamuutoksen valmiiksi ja siksi meillä on mukava yhteinen paikka, missä viettää aikaa.

Kylätalo on virikkeellisessä käytössä ja siellä on pidetty seuroja, hyvinvointitansseja, kokouksia sekä erilaisia juhlatapahtumia.

Sydämentäyteiset kiitokset kaikille.

Tallennettu kategorioihin Uutiset | Kommentit pois päältä artikkelissa HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE