Satumaa musikaalia kuulemassa ja katsomassa

Särkijärven kyläseuran järjestämälle retkelle osallistui henkilöitä  Utajärven eri kyliltä. Reissuun lähdettiin Utajärven keskustasta ja sen jälkeen pysähdyttiin Havulassa ja  sitten Rauhalassa ja parista kohtaa vielä senkin jälkeen otettiin väkeä kyytiin. Taivalkoskea lähestyttäessä Pirttikosken Eero soitti Jalavan kauppaan ja sai tietää, että kauppa ja sen yhteydessä oleva kahvio ovat vielä auki. Sinne sitten pysähdyttiin kahville ja pienille ostoksille. Se on mielenkiintoinen kauppakartano, jossa perinteet näkyvät. Perillä Jokijärvellä meitä oltiin ystävällisesti vastassa ja liput tuotiin autoon ja kerrottiin pari sanaa Jokijärven kylästä, joka oli aikoinaan ollut Jokijärven kirkonkylän alku. Kirkko on purettu ja hirret siirretty Taivalkoskelle ja siitä oli muodostunut nykyinen kuntakeskus.

Jokijärvelläkin on kyläkoulu lakkautettu ja se on kyläläisten harrastustiloina. Pölkkyteatteri on rakennettu koulun välittömään läheisyyteen. Teatteriin mahtuu 300 katsojaa. Teatteri  täyttyi ennen esityksen alkua. Esityksen jälkeen kyläpäälliköt sekä entinen että nykyinen esittelivät pölkynparkkauskisojen ja teatteritoiminnan kehittymistä kylällä, jossa oli paljon muutakin harrastustoimintaa. Muutamassa vuodessa pöllinparkkuun Suomen mestaruuskisat ovat muuttuneet MM-kisoiksi ja saavuttaneet suuren suosion. Keväällä kylällä on järjestetty pöllinparkkuukursseja. Muutamat jokijärviset naiset ovat innostuneet villan kehruustaan ja esitelleet markkinoilla taitojaan.

Satumaa-musikaalia oli esitetty täysille katsomoille heinäkuun aikana.  Kappale oli hauska ja siinä kyläläisten voimin lukuisia Unto Monosen säveltämiä tangoja.   Väliajalla joimme lättykahvit, jotka oli ostettu lippuvarauksen yhteydessä.  Retkeläiset olivat tyytyväisiä kuulemaansa ja näkemäänsä. Paluumatkalla ei pysähdelty ja Utajärven torilla oltiin takaisin klo 23.00.

 

Jalavan kauppa Menossa Näyttämö

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.